Jaja faszerowane z chrzanem
Jajka faszerowane chrzanem - czy można znaleźć coś bardziej wielkanocnego? To idealna, świeża propozycja na każdy świąteczn stół. Takie jajka doskonale komponują się z żurkiem i świetnie smakują podane samodzielnie. Spróbuj, a już zawsze będziesz je przygotowywać.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Rodzaj diety: | |
Okazja: |
- jajko 1 sztuka
- chrzan 1/2 łyżeczki
- sól
- pieprz
- papryka konserwowa do dekoracji
Jajko ugotować na twardo, ostudzić, rozciąć i wydrążyć żółtka. Żółtka utrzeć z chrzanem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Miejsce żółtek uzupełnić farszem i wierzch ozdobić papryką czerwoną konserwową.
Przepis dodał użytkownik Bozenka16
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze