Grillowane brzoskwinie. Patent na pyszny letni deser wedłu Ewy Wachowicz
Owoce z grilla? Czemu nie. latem to może być świetny pomysł na pyszny deser. Grillowane brzoskwinie w towarzystwie lekkiego kremu i prażonych migdałów posmakują wszystkim.
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
- 4 brzoskwinie
- 1 łyżka oleju z pestek winogron lub masła klarowanego
Krem:
- 1 szklanka śmietany kremówki 36 proc.
- 200 g serka mascarpone
- 4 łyżki ksylitolu
Zdobienie:
- truskawki
- płatki migdałów
- mięta
⦁ Owoce umyć i przekroić na pół. Usunąć pestkę. Posmarować olejem lub roztopionym masłem i opiec na ruszcie.
⦁ Śmietanę ubić z ksylitolem, następnie zmiksować z serkiem. Nałożyć do pucharków. Dodać brzoskwinie. Udekorować pokrojonymi truskawkami, prażonymi płatkami migdałów i miętą.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze