Trwa ładowanie...
d12fomc
Ewa Wachowicz

Grillowane brzoskwinie. Patent na pyszny letni deser wedłu Ewy Wachowicz

Przepis

Owoce z grilla? Czemu nie. latem to może być świetny pomysł na pyszny deser. Grillowane brzoskwinie w towarzystwie lekkiego kremu i prażonych migdałów posmakują wszystkim.

d12fomc
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Na ile osób:

4

Okazja:
Archiwum prywatne
Źródło: Archiwum prywatne
Składniki
  • 4 brzoskwinie
  • 1 łyżka oleju z pestek winogron lub masła klarowanego

Krem:

  • 1 szklanka śmietany kremówki 36 proc.
  • 200 g serka mascarpone
  • 4 łyżki ksylitolu

Zdobienie:

  • truskawki
  • płatki migdałów
  • mięta
Przepis

⦁ Owoce umyć i przekroić na pół. Usunąć pestkę. Posmarować olejem lub roztopionym masłem i opiec na ruszcie.
⦁ Śmietanę ubić z ksylitolem, następnie zmiksować z serkiem. Nałożyć do pucharków. Dodać brzoskwinie. Udekorować pokrojonymi truskawkami, prażonymi płatkami migdałów i miętą.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Grillowane brzoskwinie. Patent na pyszny letni deser wedłu Ewy Wachowicz
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
Share
d12fomc

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d12fomc
d12fomc
d12fomc
d12fomc
Więcej tematów
d12fomc