12-05-2022 08:49
Grecki przysmak na grilla
Przepis
Aromatyczne grillowane kotleciki z mielonego mięsa posmakują wszystkim. Możemy podać je z chlebkiem pita, sałatką ze świeżych warzyw i solidną porcją sosu tzatziki.
1.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Źródło: Adobe Stock, fot: H.LEITNER
Składniki
- 40 dkg mielonego mięsa
- 10 dkg miękkiej fety
- bułka tarta
- 1 jajko
- 1 młoda cukinia
- 3-4 łyżki czarnych oliwek
- 2-3 ząbki czosnku
- sok z cytryny
- oregano tymianek
- sól, pieprz
Przepis
- Do mięsa dodać pokruszoną fetę, posiekane oliwki, jajo, bułkę tartą, zioła, wyciśnięty czosnek, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać.
- Cukinię pokroić w słupki o długości ok. 5 cm i skropić sokiem z cytryny.
- Po 3-4 słupki oblepiać masą mięsną. Piec na grillu bezpośrednio na ruszcie lub kładąc na tacce.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Grecki przysmak na grilla
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
1
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.