Grecki przysmak na grilla
Aromatyczne grillowane kotleciki z mielonego mięsa posmakują wszystkim. Możemy podać je z chlebkiem pita, sałatką ze świeżych warzyw i solidną porcją sosu tzatziki.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- 40 dkg mielonego mięsa
- 10 dkg miękkiej fety
- bułka tarta
- 1 jajko
- 1 młoda cukinia
- 3-4 łyżki czarnych oliwek
- 2-3 ząbki czosnku
- sok z cytryny
- oregano tymianek
- sól, pieprz
- Do mięsa dodać pokruszoną fetę, posiekane oliwki, jajo, bułkę tartą, zioła, wyciśnięty czosnek, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać.
- Cukinię pokroić w słupki o długości ok. 5 cm i skropić sokiem z cytryny.
- Po 3-4 słupki oblepiać masą mięsną. Piec na grillu bezpośrednio na ruszcie lub kładąc na tacce.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze