Gadżety dla pasjonatów gotowania i pieczenia. Kolorowe i praktyczne zestawy

Kochasz piec, gotować i eksperymentować z nowymi przepisami? Dla ciebie przygotowaliśmy przegląd zestawów z kuchennymi gadżetami. Pomysł na świetnie spędzony czas, także w gronie rodziny.

Do pizzy, sera, lodów, czosnku, ciast, deserów - przydatne akcesoria umilą gotowanie
Źródło zdjęć: © Fotolia

W atrakcyjnej cenie

Tanie zestawy z kilkoma gadżetami to kilka podstawowych akcesoriów. Jeśli planujesz rodzinne gotowanie – każde dziecko może mieć swój własny zestaw, dzięki czemu unikniecie kłótni o tę samą łopatkę lub trzepaczkę.

Do domowych lodów i nie tylko

Wspólne gotowanie przyrządzanie smakołyków to też sposób na spędzenie czasu w rodzinnym gronie. Możemy korzystać z lata, póki jeszcze ciepło i wspólnie zrobić lody w fantazyjnych foremkach o dowolnym kształcie. To alternatywa dla gotowych słodkości ze sklepu, które w domu przygotujemy ze znanych nam produktów i z rozsądną ilością cukru:

Dzieci mogą pomóc rodzicom w przygotowaniu ciast i przy okazji spróbować swoich sił, dzięki małym zestawom do pieczenia i dekorowania dla dzieci:

W kategorii pomysłowych zestawów znajdziemy świetne gadżety, które pomogą np. perfekcyjnie pokroić biszkopt na tort:

Piękne podanie — to się liczy!

Obecnie możemy kupić akcesoria do wielu rodzajów potraw i stylów jedzenia. Akcesoria do fondue, pizzy czy serów coraz częściej są wykorzystywane w naszych domach. Kilka drobiazgów pozwala delektować się kuchnią włoską czy francuską:

Kompaktowe przechowywanie

Zestaw kolorowych miarek o różnych pojemnościach to praktyczny dodatek do kuchni. Nie zajmą w szafce dużo miejsca, bo jedną zapakujesz w drugą. Charakterystyczne kolory nie mają tylko funkcji dekoracyjnej. Łatwo zapamiętasz, który kolor odmierza odpowiednią dozę mąki lub cukru.

Pomysł na prezent

Luksusowe zestawy akcesoriów kuchennych zadowolą obdarowane osoby i będą ładnym dodatkiem do kuchni. Jeśli gotowanie jest pasją mamy lub babci – taki prezent je ucieszy. Akcesoria w kolorze stali na listwie magnetycznej lub ładnym stojaku będą pasować do nowoczesnych wnętrz.

Wybrane dla Ciebie

Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Dietetyk stawia sprawę jasno. Tyle jajek można zjeść w ciągu tygodnia bez obaw
Dietetyk stawia sprawę jasno. Tyle jajek można zjeść w ciągu tygodnia bez obaw
Chińczycy jedzą na kilogramy, tak jak Polacy śliwki. Spowalnia starzenie, chroni przed rakiem
Chińczycy jedzą na kilogramy, tak jak Polacy śliwki. Spowalnia starzenie, chroni przed rakiem
Ulubiona "Faworytka" na przetwory już w sprzedaży. Lidl i Biedronka ścigają się w promocji
Ulubiona "Faworytka" na przetwory już w sprzedaży. Lidl i Biedronka ścigają się w promocji
Zapomnij o drogich suplementach. Ten napój kosztuje grosze, a działa zbawiennie na jelita i trzustkę
Zapomnij o drogich suplementach. Ten napój kosztuje grosze, a działa zbawiennie na jelita i trzustkę
Zapomniany napój wraca do łask. Pomaga schudnąć, wzmacnia serce i kości
Zapomniany napój wraca do łask. Pomaga schudnąć, wzmacnia serce i kości
Czy można pić surowe jajka? Nie każdy ma tego świadomość
Czy można pić surowe jajka? Nie każdy ma tego świadomość
Już nie zagęszczam sosu mąką. Mam lepszy sposób na uzyskanie aksamitnej konsystencji
Już nie zagęszczam sosu mąką. Mam lepszy sposób na uzyskanie aksamitnej konsystencji