Trwa ładowanie...
d4fes80
d4fes80

Ewa Wachowicz zdradziła przepis na ragout z indyka

Przepis

Ragout to klasyczna potrawa francuskiej kuchni. jest to rodzaj mięso-warzywnego gulaszu. Ewa Wachowicz proponuje ragout z indyka. Jest to przepyszny pomysł na rodzinny obiad.

2.5
(6 głosów)
Oceń:
d4fes80
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Ragout z indyka
Archiwum prywatne
Ragout z indyka
Składniki
  • pierś indyka
  • gałązka rozmarynu
  • masło lub olej do smażenia
  • 1 - cebula
  • 2 ząbki - czosnku
  • 1 - papryka czerwona
  • 1 - papryka żółta
  • 1 - cukinia
  • bulion drobiowy do podlania
  • 4 łyżki - przecieru pomidorowego
  • kilka śliwek marynowanych
  • 3 łyżki - zalewy ze śliwek
  • 1 - papryczka chili
  • sól
  • kiszona papryka z kapustą
Przepis
  • Mięso pokroić w grubą kostkę, przełożyć do miski, dorzucić igiełki rozmarynu. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
  • Obsmażyć na patelni, na mocno rozgrzanym tłuszczu.
  • Dorzucić pokrojoną w piórka cebulę. Gdy się zeszkli, dodać czosnek pokrojony w plasterki.
  • Papryki wyczyścić, pokroić w dużą kostkę. Cukinię też pokroić w kostkę. Przełożyć na patelnię. Smażyć przez chwilę, podlać wywarem.
  • Dodać przecier pomidorowy. Wymieszać. Wrzucić śliwki, wlać trochę zalewy.
  • Przyprawić pokrojoną w krążki papryczką chili oraz solą. Udekorować rozmarynem.
  • Na stół podawać na patelni. Serwować z kiszoną papryką, faszerowaną kiszoną kapustą.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Ewa Wachowicz zdradziła przepis na ragout z indyka
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d4fes80

Podziel się opinią

4
Share
d4fes80
d4fes80

d4fes80
d4fes80
d4fes80