Ewa Wachowicz zdradziła przepis na ragout z indyka
Ragout to klasyczna potrawa francuskiej kuchni. jest to rodzaj mięso-warzywnego gulaszu. Ewa Wachowicz proponuje ragout z indyka. Jest to przepyszny pomysł na rodzinny obiad.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- pierś indyka
- gałązka rozmarynu
- masło lub olej do smażenia
- 1 - cebula
- 2 ząbki - czosnku
- 1 - papryka czerwona
- 1 - papryka żółta
- 1 - cukinia
- bulion drobiowy do podlania
- 4 łyżki - przecieru pomidorowego
- kilka śliwek marynowanych
- 3 łyżki - zalewy ze śliwek
- 1 - papryczka chili
- sól
- kiszona papryka z kapustą
- Mięso pokroić w grubą kostkę, przełożyć do miski, dorzucić igiełki rozmarynu. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
- Obsmażyć na patelni, na mocno rozgrzanym tłuszczu.
- Dorzucić pokrojoną w piórka cebulę. Gdy się zeszkli, dodać czosnek pokrojony w plasterki.
- Papryki wyczyścić, pokroić w dużą kostkę. Cukinię też pokroić w kostkę. Przełożyć na patelnię. Smażyć przez chwilę, podlać wywarem.
- Dodać przecier pomidorowy. Wymieszać. Wrzucić śliwki, wlać trochę zalewy.
- Przyprawić pokrojoną w krążki papryczką chili oraz solą. Udekorować rozmarynem.
- Na stół podawać na patelni. Serwować z kiszoną papryką, faszerowaną kiszoną kapustą.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze