Ewa Wachowicz zdradziła przepis na ragout z indyka
Ragout to klasyczna potrawa francuskiej kuchni. jest to rodzaj mięso-warzywnego gulaszu. Ewa Wachowicz proponuje ragout z indyka. Jest to przepyszny pomysł na rodzinny obiad.
Ewa Wachowicz
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia francuska
- Kategoria przepisów: Dania mięsne
- Sposób przygotowania: Duszenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso pokroić w grubą kostkę, przełożyć do miski, dorzucić igiełki rozmarynu. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
- Obsmażyć na patelni, na mocno rozgrzanym tłuszczu.
- Dorzucić pokrojoną w piórka cebulę. Gdy się zeszkli, dodać czosnek pokrojony w plasterki.
- Papryki wyczyścić, pokroić w dużą kostkę. Cukinię też pokroić w kostkę. Przełożyć na patelnię. Smażyć przez chwilę, podlać wywarem.
- Dodać przecier pomidorowy. Wymieszać. Wrzucić śliwki, wlać trochę zalewy.
- Przyprawić pokrojoną w krążki papryczką chili oraz solą. Udekorować rozmarynem.
- Na stół podawać na patelni. Serwować z kiszoną papryką, faszerowaną kiszoną kapustą.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl