Ekspresowe placuszki dyniowe. Z tym trikiem wyjdą idealne
Placuszki dyniowe mogą śmiało konkurować z racuchami. Aby wyszły puszyste, wystarczy wcześniej ubić pianę z białek. Placuszki doskonale smakują z cukrem pudrem lub ulubioną konfiturą.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
- Z białek ubić sztywną pianę, dynię zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
- Śmietanę, mąkę, dynię oraz sól dokładnie wymieszać. Dodać sztywną pianę z białek i ponownie wymieszać.
- Placki smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać z kwaśna śmietaną.
Przepis dodał użytkownik RAROSSA
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze