Trwa ładowanie...
d24vo2g
d24vo2g

Ekspresowe placuszki dyniowe. Z tym trikiem wyjdą idealne

Przepis

Placuszki dyniowe mogą śmiało konkurować z racuchami. Aby wyszły puszyste, wystarczy wcześniej ubić pianę z białek. Placuszki doskonale smakują z cukrem pudrem lub ulubioną konfiturą.

4.3
(73 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Ekspresowe placuszki dyniowe. Z tym trikiem wyjdą idealne
123RF
Składniki
  • 400 g obranej dyni (bez pestek)
  • 2 jajka
  • szklanka mąki
  • 5 łyżek śmietany 18 proc.
  • sól
Przepis
  • Z białek ubić sztywną pianę, dynię zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  • Śmietanę, mąkę, dynię oraz sól dokładnie wymieszać. Dodać sztywną pianę z białek i ponownie wymieszać.
  • Placki smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać z kwaśna śmietaną.

Przepis dodał użytkownik RAROSSA

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Ekspresowe placuszki dyniowe. Z tym trikiem wyjdą idealne
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
2
Share
d24vo2g
d24vo2g
d24vo2g
d24vo2g
d24vo2g