Trwa ładowanie...
d3t9u7r
19-01-2018 21:43

Ekspresowe jajeczne bułki. Sprytny sposób na czerstwe pieczywo

Przepis

Czerstwe bułki to zmora wielu gospodyń. Oczywiście można zetrzeć je na domową bułkę tartą, ale zanim staną się twarde jak kamień, można wykorzystać je do zrobienia domowych zapiekanek.

d3t9u7r
3.4
(54 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
iStock
Źródło: iStock
Składniki
  • 3 jajka,
  • 3 bułki,
  • masło
  • ząbek czosnku,
  • 9 plastrów wędzonego boczku lub wędliny
  • starty, żółty ser
  • szczypiorek,
  • sól i pieprz do smaku.
Przepis

Z bułek odcinamy wierzch i wydrążamy środki. Tak przygotowane bułki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Masło łączymy z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku i smarujemy wnętrza bułek. Do każdej bułeczki wkładamy po trzy plastry boczku lub wędliny i po porcji startego sera. Na koniec wbijamy jajka, doprawiamy je do smaku. Wstawiamy blaszkę do piekarnika i pieczemy przez 10-15 minut w temperaturze 170 stopni. Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem.

Ekspresowe jajeczne bułki. Sprytny sposób na czerstwe pieczywo
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

288
28

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3t9u7r
d3t9u7r
d3t9u7r
d3t9u7r
Więcej tematów
d3t9u7r