Trwa ładowanie...
d18fnfq

Domowy burger na bogato. Jak go zrobić?

Przepis

Chrupiąca bułka, soczysty kotlet i ulubione dodatki. To przepis na burgera idealnego. Jak przygotować go w domu? To proste. Sekretem jest dodanie do mięsa wody. Dzięki temu burger stanie się wyjątkowo soczysty.

d18fnfq
3.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Okazja:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 500 g wołowiny
  • 4 bułki do burgerów (można zatąpić kajzerkami)
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • świeżo mielony pieprz
  • 3-5 łyżek zimnej wody

Dodatki:

  • sałata
  • ogórek konserwowy
  • czerwona cebula
  • bekon
  • majonez, keczup
Przepis
  • Mięso zmielić sitku średniej grubości. Dodać musztardę, pieprz i wodę. Dokładnie wyrobić.
  • Uformować 4 kotlety. Rozgrzać patelnię (najlepsza będzie patelnia żeliwna) i lekko natłuścić ją olejem. Kotlety smażyć po ok. 4 minuty z każdej strony, lekko dociskając łopatką.
  • Bułki przekroić i opiec w piekarniku lub na patelni.
  • Dolną część posmarować musztardą, położyć sałatę, plastry ogórka i cebuli. Ułożyć kotlet, posmarować go keczupem, dodać boczek i nakryć drugą połówką bułki.
  • Podawać solo lub z domowymi frytkami i surówką coleslaw.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Domowy burger na bogato. Jak go zrobić?
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d18fnfq
d18fnfq
d18fnfq
d18fnfq
d18fnfq
Więcej tematów
d18fnfq