Croissant z pastą szpinakową
- 2 croissanty
- 100 g mrożonego szpinaku
- 1 łyżka masła
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki śmietany 30%
- 1 camembert
- parę suszonych pomidorów
Szpinak rozmrażamy i odcedzamy na sitku. W rondelku rozgrzewamy masło i podsmażamy przez chwilę szpinak, dodając czosnek przeciśnięty przez praskę lub zmiażdżony i posiekany.
Dodajemy śmietanę i mieszamy jeszcze przez ok. 30 sekund.
Croissanty przekrawamy na pół, smarujemy szpinakiem jak masłem, przekładamy plasterkami camemberta i suszonymi pomidorami.
Kto pamięta jeszcze świąteczne obżarstwo sięga po coś lżejszego, a przy tym smacznego. Świetną propozycją jest kremowy, lekko ostry szpinak, którym możemy posmarować croissanta. Ciekawym akcentem, zarówno smakowym, jak i kolorystycznym, jest tutaj suszony pomidor z delikatnym serem camembert.
Polecamy w wydaniu internetowym www.tanio-szybko-smacznie.pl
Podziel się opinią
Komentarze