Trwa ładowanie...
d2wxbgh
20-05-2014 15:36

Croissant z pastą szpinakową

Przepis
4.6
(16 głosów)
Oceń:
d2wxbgh
Składniki
  • 2 croissanty
  • 100 g mrożonego szpinaku
  • 1 łyżka masła
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki śmietany 30%
  • 1 camembert
  • parę suszonych pomidorów
Przepis

Szpinak rozmrażamy i odcedzamy na sitku. W rondelku rozgrzewamy masło i podsmażamy przez chwilę szpinak, dodając czosnek przeciśnięty przez praskę lub zmiażdżony i posiekany.

Dodajemy śmietanę i mieszamy jeszcze przez ok. 30 sekund.
Croissanty przekrawamy na pół, smarujemy szpinakiem jak masłem, przekładamy plasterkami camemberta i suszonymi pomidorami.

Kto pamięta jeszcze świąteczne obżarstwo sięga po coś lżejszego, a przy tym smacznego. Świetną propozycją jest kremowy, lekko ostry szpinak, którym możemy posmarować croissanta. Ciekawym akcentem, zarówno smakowym, jak i kolorystycznym, jest tutaj suszony pomidor z delikatnym serem camembert.

Polecamy w wydaniu internetowym www.tanio-szybko-smacznie.pl

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2wxbgh
d2wxbgh
d2wxbgh
Więcej tematów
d2wxbgh