Burger z awokado, bekonem i jajkiem sadzonym. Na duże śniadanie lub lunch

Burger z awokado, bekonem i jajkiem sadzonym to propozycja w sam raz na bardzo pożywne śniadanie lub lunch. Składniki idealnie się ze sobą komponują, sprawiając, że burger błyskawicznie znika z talerza. Sprawdzony przepis od "Just my delicious".

Burger z awokado, bekonem i jajkiem sadzonym. Na duże śniadanie lub lunchBurger z awokado, bekonem i jajkiem sadzonym. Na duże śniadanie lub lunch
Paulina Krajewska

Składniki

  • 4 bułki
  • 4 łyżki majonezu
  • ok. 800 g mięsa mielonego
  • sól do smaku
  • pieprz czarny do smaku
  • 1 cebula
  • 2 pomidory
  • 2 awokado
  • 8 plastrów sera żółtego
  • 8 cienkich plastrów wędzonego boczku
  • 4 jajka
  • 4 łyżki katchupu

Przepis

Dolną część przekrojonej bułki posmaruj majonezem. Z mięsa, soli i pieprzu uformuj ok. 200-gramowe burgery, które następnie usmaż z obu stron na natłuszczonej patelni, a po usmażeniu każdy z nich ułóż na warstwie majonezu, plastrów awokado, cebuli oraz pomidora. Teraz pora na ser, podsmażony na suchej patelni boczek, jajko sadzone oraz ketchup. Całość przykryj drugą połówką bułki i gotowe.
Zobacz także: domowe bułki śniadaniowe - wyrośnięte i bez chemii

Przepis

Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja