Trwa ładowanie...
d3q1od7
18-10-2017 17:08

Burger z awokado, bekonem i jajkiem sadzonym. Na duże śniadanie lub lunch

Przepis

Burger z awokado, bekonem i jajkiem sadzonym to propozycja w sam raz na bardzo pożywne śniadanie lub lunch. Składniki idealnie się ze sobą komponują, sprawiając, że burger błyskawicznie znika z talerza. Sprawdzony przepis od "Just my delicious".

d3q1od7
4.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

www.justmydelicious.com
Źródło: www.justmydelicious.com
Składniki
  • 4 bułki
  • 4 łyżki majonezu
  • ok. 800 g mięsa mielonego
  • sól do smaku
  • pieprz czarny do smaku
  • 1 cebula
  • 2 pomidory
  • 2 awokado
  • 8 plastrów sera żółtego
  • 8 cienkich plastrów wędzonego boczku
  • 4 jajka
  • 4 łyżki katchupu
Przepis

Dolną część przekrojonej bułki posmaruj majonezem. Z mięsa, soli i pieprzu uformuj ok. 200-gramowe burgery, które następnie usmaż z obu stron na natłuszczonej patelni, a po usmażeniu każdy z nich ułóż na warstwie majonezu, plastrów awokado, cebuli oraz pomidora. Teraz pora na ser, podsmażony na suchej patelni boczek, jajko sadzone oraz ketchup. Całość przykryj drugą połówką bułki i gotowe.
Zobacz także: domowe bułki śniadaniowe - wyrośnięte i bez chemii

Polecamy wideo: dlaczego lepiej nie jeść hamburgerów z fast foodów?

Burger z awokado, bekonem i jajkiem sadzonym. Na duże śniadanie lub lunch
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3q1od7
d3q1od7
d3q1od7
d3q1od7
Więcej tematów
d3q1od7