Burger z awokado, bekonem i jajkiem sadzonym. Na duże śniadanie lub lunch
Burger z awokado, bekonem i jajkiem sadzonym to propozycja w sam raz na bardzo pożywne śniadanie lub lunch. Składniki idealnie się ze sobą komponują, sprawiając, że burger błyskawicznie znika z talerza. Sprawdzony przepis od "Just my delicious".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
- 4 bułki
- 4 łyżki majonezu
- ok. 800 g mięsa mielonego
- sól do smaku
- pieprz czarny do smaku
- 1 cebula
- 2 pomidory
- 2 awokado
- 8 plastrów sera żółtego
- 8 cienkich plastrów wędzonego boczku
- 4 jajka
- 4 łyżki katchupu
Dolną część przekrojonej bułki posmaruj majonezem. Z mięsa, soli i pieprzu uformuj ok. 200-gramowe burgery, które następnie usmaż z obu stron na natłuszczonej patelni, a po usmażeniu każdy z nich ułóż na warstwie majonezu, plastrów awokado, cebuli oraz pomidora. Teraz pora na ser, podsmażony na suchej patelni boczek, jajko sadzone oraz ketchup. Całość przykryj drugą połówką bułki i gotowe.
Zobacz także: domowe bułki śniadaniowe - wyrośnięte i bez chemii
Polecamy wideo: dlaczego lepiej nie jeść hamburgerów z fast foodów?
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze