Bitki z mięsa wieprzowego z warzywnym sosem
Bitki w przepysznym aromatycznym sosie z pieczarkami to idealny pomysł na rodzinny obiad. Danie doskonale pasuje do kopytek, klusek śląskich czy gotowanych ziemniaków. Do tego ogórki małosolne. Brzmi pysznie? Wypróbujcie przepis. Dostaliśmy go od autorki bloga "Kulinarna chwila" na dziejesiewp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4-5 |
- Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
- Następnie obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju. Jak mięso jest już miękkie, układamy je w naczyniu.
- Cebulę obieramy, drobno kroimy i przyżywmy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
- Dodajemy pokrojone w paseczki papryki. Pod koniec wlewamy przecier, ketchup, ocet i doprawiamy chili oraz czosnkiem.
- Sos z pieczarkami i papryką układamy na mięsie.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze