Białe kiełbaski z jabłkami. Prosto i wykwintnie nie tylko na Wielkanoc
Doskonałe połączenie trzech smaków - slodkiego, ostrego i słonego. - Ten wspaniały posiłek może być obiadem lub popołudniowym poczęstunkiem dla domowników i gości. Można przygotowywać go w niecałe trzydzieści minut. Można podać go z risotto lub komosą ryżową, z pieczonymi ziemniakami albo dobrym chlebem czy bagietką - zaczęca autorka bloga "Kuchennymi drzwiami".
Anna Kamińska
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wielkanoc
- Kategoria przepisów: Dania mięsne
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Na głębokiej patelni rozgrzej masło i oliwę, włóż jabłka usmaż je na złoto ze wszystkich stron. Włóż kiełbaski i smaż, aż będą ładnie rumiane. Wlej ocet, wino, tymianek i miód i zagotuj, a następnie obniż temperaturę i gotuj na wolnym ogniu, aż płyn się zmniejszy i zgęstnieje. Posyp solą i pieprzem i podawaj.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl