Trwa ładowanie...
d2zz365
d2zz365

Białe kiełbaski z jabłkami. Prosto i wykwintnie nie tylko na Wielkanoc

Przepis

Doskonałe połączenie trzech smaków - slodkiego, ostrego i słonego. - Ten wspaniały posiłek może być obiadem lub popołudniowym poczęstunkiem dla domowników i gości. Można przygotowywać go w niecałe trzydzieści minut. Można podać go z risotto lub komosą ryżową, z pieczonymi ziemniakami albo dobrym chlebem czy bagietką - zaczęca autorka bloga "Kuchennymi drzwiami".

1.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Okazja:
Białe kiełbaski z jabłkami. Prosto i wykwintnie nie tylko na Wielkanoc
Kuchennymi Drzwiami
Składniki
  • surowe pikantne kiełbaski – po jednej na osobę
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 jabłka grójeckie pokrojone na pół lub ćwiartki
  • 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 2 łyżki miodu
  • kilka gałązek świeżego majeranku
  • sól i pieprz do smaku
Przepis

Na głębokiej patelni rozgrzej masło i oliwę, włóż jabłka usmaż je na złoto ze wszystkich stron. Włóż kiełbaski i smaż, aż będą ładnie rumiane. Wlej ocet, wino, tymianek i miód i zagotuj, a następnie obniż temperaturę i gotuj na wolnym ogniu, aż płyn się zmniejszy i zgęstnieje. Posyp solą i pieprzem i podawaj.

Zobacz też: wieniec na zakwasie

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Białe kiełbaski z jabłkami. Prosto i wykwintnie nie tylko na Wielkanoc
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
Share
d2zz365
d2zz365
d2zz365
d2zz365
Więcej tematów
d2zz365