Barszcz dla kosmonautów
Unikatowy przepis na barszcz z Bajkonuru zanotowała Olga Golano, dziennikarka "Komsomolskiej Prawdy", która odwiedziła Marię Kritininę w roku 2013.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Roztop na patelni masło. Ugotuj w garnku mięso, kartofle, cebulę, marchew, liść laurowy i jedną paprykę. Gotuj na wolnym ogniu, aż bulion stanie się mętny.
- W tym czasie na patelni podsmaż cebulę, marchew, drugą paprykę, liść laurowy, pomidory. Dodaj do tego łyżeczkę cukru. Najpierw włóż smażoną zażarkę (zasmażane ziemniaki i marchewka), a następnie kapustę, koperek i natkę pietruszki.
- Doprowadź do wrzenia i wyłącz. Przykryj pokrywką dopiero po ostygnięciu barszczu, ponieważ tworzące się na pokrywie kropelki psują smak potrawy.
Przepis pochodzi z książki Witolda Szabłowskiego "Rosja od kuchni"
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze