Trwa ładowanie...
d3ar3l2

Zupa kartoflanka

Przepis
4.0
(4 głosy)
Oceń:
d3ar3l2
Składniki
  • 1 kg ziemniaków pokrojonych w kostkę
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 2 cebule pokrojone w kostkę
  • resztki mięs, wędlin itp,
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz,
  • majeranek,
  • mała łyżeczka soku z cytryny,
  • szczypta cukru
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
Przepis

Ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Płuczemy i zalewamy wodą 3 - 4 cm nad ziemniakami - solimy je i gotujemy razem z pokrojoną w kosteczkę 1 surową cebulą, pod koniec gotowania dodajemy puszkę groszku konserwowego razem z płynem. W czasie gotowania ziemniaków, na maśle podsmażamy wędliny i resztki mięsiwa uchowane w zakamarkach lodówki z drugą cebulką pokrojoną w kostkę. Dodajemy koncentrat, cukier, majeranek, pieprz i przesmażamy na dużym ogniu. Gdy ziemniaczki będa juz miękkie dodajemy zawartość patelni - całość doprawiamy jeszcze do smaku

Przepis dodał użytkownik julia313

d3ar3l2

Podziel się opinią

Share

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3ar3l2
d3ar3l2
d3ar3l2
Więcej tematów
d3ar3l2