Trwa ładowanie...
d1y9d5q
01-07-2022 09:47

Żołądki z indyka w sosie meksykańskim

Przepis

Nie każdy lubi podroby. Wiele osób krzywi się na ich widok. Jednak dobrze przyrządzone podroby są naprawdę smaczne. Przekonajcie się sami. Przepis na indycze żołądki w sosie meksykańskim dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

d1y9d5q
1.7
(6 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

6

dziejesie.wpl.pl
Źródło: dziejesie.wpl.pl
Składniki
  • 1 kg żołądków z indyka
  • 1 kg pieczarek
  • 1 cebula
  • 1040 g sosu meksykańskiego w słoiczku
  • olej do smażenia
  • 1 łyżka vegety
  • sól, pieprz
Przepis
  • Żołądki myję, kroję w plasterki, przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję z dodatkiem vegety.
  • Cebulę obieram drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą.
  • Grzyby łączę z ugotowanymi żołądkami, wlewam sosy meksykańskie, chwilkę gotuję.
  • Danie gotowe, podaję z ryżem.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Żołądki z indyka w sosie meksykańskim
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3
5

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1y9d5q
d1y9d5q
d1y9d5q
d1y9d5q
Więcej tematów
d1y9d5q