Złociste pieczone ziemniaki. Sekret tkwi w szczegółach
Jedną z ulubionych wersji ziemniaków są właśnie pieczone w piekarniku. Można je podawać do wielu rodzajów mięs, jajka sadzonego czy warzyw, a najlepsze jest to, że niewiele tracą na swej atrakcyjności nawet podgrzane następnego dnia.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
- Jedyną pracą jaką musimy włożyć w przygotowanie pieczonych ziemniaczków, jest wyszorowanie ich i pokrojenie na ćwiartki lub połówki.
- Potem tylko wierzch skrapiamy kilkoma łyżkami oliwy i całość obsypujemy ulubionymi ziołami i przyprawami, np. czerwoną papryką, oregano, przyprawą do grilla, ziołami prowansalskimi, kminkiem, czosnkiem, solą, pieprzem.
- Wmasowujemy przyprawy w ziemniaki i wstawiamy najlepiej na całą noc do lodówki, potem na ok. 45 min do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze