Trwa ładowanie...
d1nvyg9

Złociste pieczone ziemniaki. Sekret tkwi w szczegółach

Przepis

Jedną z ulubionych wersji ziemniaków są właśnie pieczone w piekarniku. Można je podawać do wielu rodzajów mięs, jajka sadzonego czy warzyw, a najlepsze jest to, że niewiele tracą na swej atrakcyjności nawet podgrzane następnego dnia.

d1nvyg9
2.7
(20 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock, fot: Severija Kirilovaite
Składniki
Przepis
  • Jedyną pracą jaką musimy włożyć w przygotowanie pieczonych ziemniaczków, jest wyszorowanie ich i pokrojenie na ćwiartki lub połówki.
  • Potem tylko wierzch skrapiamy kilkoma łyżkami oliwy i całość obsypujemy ulubionymi ziołami i przyprawami, np. czerwoną papryką, oregano, przyprawą do grilla, ziołami prowansalskimi, kminkiem, czosnkiem, solą, pieprzem.
  • Wmasowujemy przyprawy w ziemniaki i wstawiamy najlepiej na całą noc do lodówki, potem na ok. 45 min do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Złociste pieczone ziemniaki. Sekret tkwi w szczegółach
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

5
3
Share
d1nvyg9
d1nvyg9
d1nvyg9
d1nvyg9
d1nvyg9
Więcej tematów
d1nvyg9