Ziemniaki Hasselback. Pieczone ziemniaczki z dodatkami
Ziemniaki hasselback to bardzo prosty, a zarazem niebanalny sposób podania ziemniaków jako dodatku do tradycyjnego obiadu lub zupełnie solo z dodatkami takimi, jak ziołowe masło lub wyrazisty serek. Nawet najprostszy obiad zyska na wyjątkowości z ziemniakami podanymi w ten sposób. Sprawdzony przepis prosto z bloga "Just my delicious".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- 4 ziemniaki
- sól himalajska do smaku
- pieprz czarny do smaku
- oliwa
Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą, następnie natnij je głęboko (ok. 3/4 szerokości) w jak najmniejszych odstępach. Ułóż w formie, obsyp przyprawami i skrop oliwą. Piecz w 180 stopniach C przez około 40-50 minut do czasu, aż ziemniaki będą miękkie.
Zobacz także: tort kanapkowy
src="https://d.wpimg.pl/1171758641-1994693498/kana.jpg"/>
Polecamy wideo: wszysko o ziemniakach
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze