Nietypowe rozwiązania są czasami najlepsze
Większość z nas panieruje mięso i ryby i inne produkty w bułce tartej. To sprawdzony przepis znany od pokoleń. Kiedy jednak mamy ochotę na urozmaicenie, warto wypróbować jedną z naszych propozycji. Mogą nas naprawdę zaskoczyć!**Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez [dziejesie.wp.pl](https://dziejesie.wp.pl/){:external}**
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Płatki owsiane
Płatki owsiane idealnie nadają się do panierowania. Przez użyciem należy je tylko zblendować, żeby uzyskały bardziej miałką strukturę. Niestety owsiana panierka nie ma wyrazistego smaku, dlatego do płatków warto dorzucić trochę przypraw i suszonych ziół.
Zobacz też: Soczyste nuggetsy z chrupiącą panierką
Płatki kukurydziane
Ten sposób panierowania jest również bardzo popularny. Płatki kukurydziane świetnie sprawdzą się przy panierce do nuggetsów z kurczaka. Dodadzą potrawie chrupkości i ciekawej tekstury. Dzieciaki pokochają potrawę w tym wydaniu.
Chipsy ziemniaczane
Chipsy, choć niezbyt zdrowe, świetnie sprawdzą się jako panierka. Są nie tylko tak samo chrupiące jak płatki kukurydziane, ale też dodadzą smaku potrawie. Nie musimy wtedy dodawać soli ani dodatkowych przypraw.
Precelki
Precelki kojarzą nam się bardziej z przekąską niż z dodatkiem do obiadu. Jednak mięso panierowane w preclach i marynowane w piwie to prawdziwe pyszności. Zanim jednak użyjemy precelków do panierki, musimy pokruszyć je w blenderze.
Wiórki kokosowe
Wiórki kokosowe możemy dodawać nie tylko do ciasta. Świetnie się sprawdzą do panierowania kurczaka w daniach azjatyckich. Kokos pojawia się bardzo często w kuchni indyjskiej, chińskiej czy tajskiej. Musimy jednak pamiętać, że doda naszej potrawie znacznej słodyczy, którą musimy zbalansować.