Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i kurczakiem
Przepyszna propozycja na kolację dla całej rodziny. Zapiekanka ziemniaczana z piersią kurczaka, pieczarkami i papryką. Przepis jest banalnie prosty i szybki, a wszystkie składniki znajdziecie w najbliższym sklepie. Palce lizać!
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4-6 |
- Mięso i pieczarki pokrój w kostkę, oprósz przyprawą do mięs i obsmaż w garnku. By wzbogacić smak potrawy, dodaj także pokrojony boczek.
- Ziemniaki obierz, pokrój w plastry, wrzuć do garnka i chwilę smaż. Dodaj śmietanę i wszystko zagotuj.
- Całość przełóż do żaroodpornego naczynia, delikatnie ugniatając tak, aby wszystkie składniki dobrze do siebie przylegały. Posyp żółtym serem.
- Przykryj i piecz przez 45 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdejmij przykrywkę, aby ser się zapiekł. Można dodać paprykę oprószoną ziołami.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze