Wigilijny karp panierowany w krakersach
Znudziła ci się panierka z bułki tartej? Wypróbuj nasz przepis na wigilijnego karpia panierowanego w pokruszonych krakersach. tak usmażona ryba będzie chrupiąca na zewnątrz a delikatna i soczysta w środku. Rodzina z pewnością poprosi o dokładkę.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
Karpia umyć, osuszyć, sprawić i dokładnie wyfiletować, przyprawić solą czosnkową i pieprzem. Krakersy dokładnie rozgnieść i wymieszać z sezamem. Jajka wybić, rozmieszać. Poporcjowany filet z karpia moczyć w jajku i obtoczyć w przygotowanej panierce. Smażyć na złoty kolor w głębokim oleju, obsączyć po wyjęciu na papierowym ręczniku.
Przepis dodał użytkownik justina222
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze