Wigilijny karp panierowany w krakersach
Znudziła ci się panierka z bułki tartej? Wypróbuj nasz przepis na wigilijnego karpia panierowanego w pokruszonych krakersach. tak usmażona ryba będzie chrupiąca na zewnątrz a delikatna i soczysta w środku. Rodzina z pewnością poprosi o dokładkę.
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wigilia
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Karpia umyć, osuszyć, sprawić i dokładnie wyfiletować, przyprawić solą czosnkową i pieprzem. Krakersy dokładnie rozgnieść i wymieszać z sezamem. Jajka wybić, rozmieszać. Poporcjowany filet z karpia moczyć w jajku i obtoczyć w przygotowanej panierce. Smażyć na złoty kolor w głębokim oleju, obsączyć po wyjęciu na papierowym ręczniku.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl