Wigilijna papryka faszerowana
Czerwona papryka faszerowana bryndzą to danie inspirowane bułgarską kuchnią. Z powodzeniem sprawdzi się jednak również na wigilijnym stole. Wypróbujcie przepis i zaskoczcie swoich najbliższych.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Strąki papryki opłukać, naciąć wierzchołek, oczyścić z nasion.
- Bryndzę utrzeć ze śmietaną na pulchną masę, dodać drobniutko posiekany szczypiorek.
- Doprawić do smaku solą, pieprzem i mieloną słodką papryką. Tak przygotowaną pastą napełnić strąki papryki.
- Do bryndzy możemy też dodać małą puszkę sardynek lub szprotek w oleju (uprzednio obranych ze skórki i większych ości).
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl