Trwa ładowanie...
d1fcwij

Tarta z fenkułem i łososiem

Przepis
d1fcwij
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

Okazja:
Zdjęcie
Składniki
  • Składniki na ciasto:
  • 25 dag mąki krupczatki
  • 20 dag mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 20 dag masła
  • 2 łyżki zimnej wody
  • Składniki na farsz:
  • 1 fenkuł (koper włoski)
  • 20 dag łososia wędzonego
  • 3 jajka
  • 20 dag żółtego sera morskiego
  • 1 szklanka śmietany 18%
  • sól, pieprz
Przepis

Mąki przesiać, wymieszać z solą i posiekanym masłem. Dodać jajko, wodę, zagnieść. Owinąć w folię i włożyć do lodówki na co najmniej pół godziny. Ułożyć ciasto w okrągłym naczyniu, ponakłuwać widelcem i upiec w 180 stopniach ok. 15 minut. Koper włoski posiekać, łososia pokroić w kostkę. Zetrzeć na tarce żółty ser, wymieszać ze śmietaną i jajkami. Koper i łososia wyłożyć równomiernie na ciasto, zalać sosem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na ok. pół godziny.

Przepis dodał użytkownik Gastrosfera

Tarta z fenkułem i łososiem
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d1fcwij
d1fcwij
d1fcwij
d1fcwij
d1fcwij
Więcej tematów
d1fcwij