Trwa ładowanie...
diwpdi3
diwpdi3

Szybkie gotowanie: jajko pieczone w bułce. Prosty przepis, pyszny smak

Przepis

Szukasz pomysłu na ekspresowe śniadanie? W ramach cyklu "Szybkie gotowanie" mamy dla ciebie przepis na jajka zapiekane w bułce. Nie tylko przygotujesz je naprawdę szybko, ale także wykorzystasz czerstwe pieczywo, które być może zalega w szafkach. Prosto, ale z pomysłem.

3.5
(58 głosów)
Oceń:
diwpdi3
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Szybkie gotowanie: jajko pieczone w bułce. Prosty przepis, pyszny smak
Składniki

Porcja dla 2 osób

  • 2 jajka,
  • 2 bułki,
  • masło
  • mały ząbek czosnku,
  • 4 plastry wędzonego boczku lub wędliny
  • tarty, żółty ser
  • szczypiorek,
  • sól i pieprz do smaku.
Przepis

Z bułek odetnij wierzchy i wydrąż środki. Tak przygotowane bułki ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i posmaruj ich wnętrze masłem wymieszanym z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Do każdej bułeczki włóż po 2 plastry boczku lub wędliny i po łyżeczce tartego sera. Teraz wbij jajka, dopraw je do smaku i posyp siekanym szczypiorkiem. Wstaw blaszkę do piekarnika i piecz przez 10-15 minut w temperaturze 180 stopni.

Zobacz także wideo: Test jajek. Jak sprawdzić które są świeże?

Szybkie gotowanie: jajko pieczone w bułce. Prosty przepis, pyszny smak
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

92
8
Share
diwpdi3
diwpdi3
diwpdi3

diwpdi3
diwpdi3
diwpdi3