Trwa ładowanie...
d284iod
d284iod

Szybka wiosenna zupa Minestrone

Przepis
3.9
(11 głosów)
Oceń:
Składniki
  • 300 g ziemniaków (pokrojonych w niedużą kostkę)
  • 1 łyżka masła
  • 1 l bulionu drobiowego
  • 200 g odcedzonej fasoli białej z puszki
  • 400 g krojonych pomidorów z puszki
  • 250 g mrożonego groszku zielonego
  • 200 g szparagów zielonych, pokrojonych w 2 cm kawałki
  • 1 mały pęczek świeżego szpinaku (pokrojony w szerokie paski)
  • 2 cebulki dymki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki startego w płatki parmezanu
Przepis

Dymkę pokrój drobno i przesmaż z czosnkiem na maśle. Dodaj ziemniaki i smaż chwilę razem. Dodaj pomidory i bulion. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj 10 minut.

Dodaj groszek, fasolę i gotuj kolejne 2 minuty. Po tym czasie dodaj pokrojone szparagi i gotuj jeszcze 2 minuty. Na sam koniec do zupy dodaj rozdrobniony szpinak. Gotową zupę nalej do talerzy, posyp startym parmezanem i podawaj.

Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr

Podziel się opinią

Share
d284iod

d284iod
d284iod
d284iod