Szybka rolada śniadaniowa. Przygotujesz w kwadrans
Bardzo prosty i szybki przepis na roladę do kanapek. Składniki na roladę możemy dowolnie komponować według własnych upodobań. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Papryki myjemy, osuszamy, obieramy z nasion i drobno kroimy. Ogórki oraz szynkę również drobno kroimy.
- Jajka gotujemy na twardo, po ugotowaniu studzimy, obieramy skorupki i kroimy w drobną kostkę.
- Wszystko przekładamy do miski, dodajemy jogurt, musztardę, wsypujemy sól oraz czosnek.
- W osobnym naczyniu rozpuszczamy żelatynę w ½ szk. wody i wlewamy do pozostałych składników. Dokładnie mieszamy.
- Przygotowujemy butelkę, myjemy, osuszamy i odcinamy górną część, następnie napełniamy butelkę przygotowanym wcześnie farszem.
- Wstawiamy do lodówki i chłodzimy dwie godziny.
- Po tym czasie wyjmujemy roladę z butelki i kroimy w cienkie plastry.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl