Soczysta pierś drobiowa w sosie teriyaki
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- Pierś z kurczaka – 1 szt.
- Ryż brązowy
- Sezam czarny
- Sól, pieprz
- Oliwa z oliwek
- Sos teriyaki Folwark
Pierś umyć, osuszyć, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać sos teriyaki Folwark z czarnym sezamem. Zamarynować przyprawione mięso w sosie i odstawić na pół godziny do lodówki. W międzyczasie ugotować ryż. Na patelni grillowej rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć zamarynowane mięso po kilka minut z każdej strony. Soczystą grillowaną pierś ułożyć na ryżu.
Przepis dodał użytkownik Anna Ewa Maria
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze