WAŻNE
TERAZ

Dron spadł koło ich wsi. Mówią, co słychać często w nocy

Smażone polędwiczki wieprzowe w zalewie piwnej

Pestki dyni to najbardziej znany produkt austriackiej Styrii. Piotr Kucharski przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" specjały z austriackiej Styrii. -Na stole pojawiły się dania takie, jak: krążki z jabłek w cieście z cydrem, zupa krem z dyni, lody waniliowe z olejem z pestek dyni, smażone polędwiczki wieprzowe oraz roladka z suszonych gruszek. <

Pestki dyni to najbardziej znany produkt austriackiej Styrii. Piotr Kucharski przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" specjały z austriackiej Styrii. Na stole pojawiły się dania takie, jak: krążki z jabłek w cieście z cydrem, zupa krem z dyni, lody waniliowe z olejem z pestek dyni, smażone polędwiczki wieprzowe oraz roladka z suszonych gruszek.

Zobaczcie przepis na polędwiczki wieprzowe.
Składniki:
500 g polędwiczek wieprzowych
250 ml bulionu warzywnego
150 ml piwa marcowego
50 g masła
120 ml śmietanki kremówki
sól, pieprz

Przygotowanie:
Polędwiczki posolić i podsmażyć z obu stron, a następnie wstawić na 10 min. do piekarnika. Sok z pieczeni zalać piwem, krótko odparować, a następnie uzupełnić bulionem. Roztrzepać śmietankę i masło. Według uznania posypać mąką.

Roladka z suszonych gruszek
Składniki:
50 g kaszy manny
120 ml mleka
2 jaja
50 g masła
3 bułki
50 g suszonych i namoczonych gruszek

Przygotowanie:
Kaszę manną ugotować w mleku, lekko posolić, a następnie schłodzić. Dodać kawałki bułki i pozostałe składniki. Następnie pokroić namoczone gruszki na bardzo małe kawałki i dodać do masy. Całość przyprawić, położyć cienką warstwę masy na wilgotnej ściereczce, zawinąć i gotować w osolonej wodzie, aż zgęstnieje.

Wybrane dla Ciebie

Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki