Trwa ładowanie...

Smażone polędwiczki wieprzowe w zalewie piwnej

Pestki dyni to najbardziej znany produkt austriackiej Styrii. Piotr Kucharski przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" specjały z austriackiej Styrii. -Na stole pojawiły się dania takie, jak: krążki z jabłek w cieście z cydrem, zupa krem z dyni, lody waniliowe z olejem z pestek dyni, smażone polędwiczki wieprzowe oraz roladka z suszonych gruszek. <

d36v5wy
d36v5wy

Pestki dyni to najbardziej znany produkt austriackiej Styrii. Piotr Kucharski przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" specjały z austriackiej Styrii. Na stole pojawiły się dania takie, jak: krążki z jabłek w cieście z cydrem, zupa krem z dyni, lody waniliowe z olejem z pestek dyni, smażone polędwiczki wieprzowe oraz roladka z suszonych gruszek.

Zobaczcie przepis na polędwiczki wieprzowe.
Składniki:
500 g polędwiczek wieprzowych
250 ml bulionu warzywnego
150 ml piwa marcowego
50 g masła
120 ml śmietanki kremówki
sól, pieprz

Przygotowanie:
Polędwiczki posolić i podsmażyć z obu stron, a następnie wstawić na 10 min. do piekarnika. Sok z pieczeni zalać piwem, krótko odparować, a następnie uzupełnić bulionem. Roztrzepać śmietankę i masło. Według uznania posypać mąką.

Roladka z suszonych gruszek
Składniki:
50 g kaszy manny
120 ml mleka
2 jaja
50 g masła
3 bułki
50 g suszonych i namoczonych gruszek

Przygotowanie:
Kaszę manną ugotować w mleku, lekko posolić, a następnie schłodzić. Dodać kawałki bułki i pozostałe składniki. Następnie pokroić namoczone gruszki na bardzo małe kawałki i dodać do masy. Całość przyprawić, położyć cienką warstwę masy na wilgotnej ściereczce, zawinąć i gotować w osolonej wodzie, aż zgęstnieje.

d36v5wy
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d36v5wy
Więcej tematów