Smażone polędwiczki wieprzowe w zalewie piwnej

Pestki dyni to najbardziej znany produkt austriackiej Styrii. Piotr Kucharski przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" specjały z austriackiej Styrii. -Na stole pojawiły się dania takie, jak: krążki z jabłek w cieście z cydrem, zupa krem z dyni, lody waniliowe z olejem z pestek dyni, smażone polędwiczki wieprzowe oraz roladka z suszonych gruszek. <

Pestki dyni to najbardziej znany produkt austriackiej Styrii. Piotr Kucharski przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" specjały z austriackiej Styrii. Na stole pojawiły się dania takie, jak: krążki z jabłek w cieście z cydrem, zupa krem z dyni, lody waniliowe z olejem z pestek dyni, smażone polędwiczki wieprzowe oraz roladka z suszonych gruszek.

Zobaczcie przepis na polędwiczki wieprzowe.
Składniki:
500 g polędwiczek wieprzowych
250 ml bulionu warzywnego
150 ml piwa marcowego
50 g masła
120 ml śmietanki kremówki
sól, pieprz

Przygotowanie:
Polędwiczki posolić i podsmażyć z obu stron, a następnie wstawić na 10 min. do piekarnika. Sok z pieczeni zalać piwem, krótko odparować, a następnie uzupełnić bulionem. Roztrzepać śmietankę i masło. Według uznania posypać mąką.

Roladka z suszonych gruszek
Składniki:
50 g kaszy manny
120 ml mleka
2 jaja
50 g masła
3 bułki
50 g suszonych i namoczonych gruszek

Przygotowanie:
Kaszę manną ugotować w mleku, lekko posolić, a następnie schłodzić. Dodać kawałki bułki i pozostałe składniki. Następnie pokroić namoczone gruszki na bardzo małe kawałki i dodać do masy. Całość przyprawić, położyć cienką warstwę masy na wilgotnej ściereczce, zawinąć i gotować w osolonej wodzie, aż zgęstnieje.

Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja