Smażone polędwiczki wieprzowe w zalewie piwnej

Pestki dyni to najbardziej znany produkt austriackiej Styrii. Piotr Kucharski przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" specjały z austriackiej Styrii. -Na stole pojawiły się dania takie, jak: krążki z jabłek w cieście z cydrem, zupa krem z dyni, lody waniliowe z olejem z pestek dyni, smażone polędwiczki wieprzowe oraz roladka z suszonych gruszek. <

Pestki dyni to najbardziej znany produkt austriackiej Styrii. Piotr Kucharski przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" specjały z austriackiej Styrii. Na stole pojawiły się dania takie, jak: krążki z jabłek w cieście z cydrem, zupa krem z dyni, lody waniliowe z olejem z pestek dyni, smażone polędwiczki wieprzowe oraz roladka z suszonych gruszek.

Zobaczcie przepis na polędwiczki wieprzowe.
Składniki:
500 g polędwiczek wieprzowych
250 ml bulionu warzywnego
150 ml piwa marcowego
50 g masła
120 ml śmietanki kremówki
sól, pieprz

Przygotowanie:
Polędwiczki posolić i podsmażyć z obu stron, a następnie wstawić na 10 min. do piekarnika. Sok z pieczeni zalać piwem, krótko odparować, a następnie uzupełnić bulionem. Roztrzepać śmietankę i masło. Według uznania posypać mąką.

Roladka z suszonych gruszek
Składniki:
50 g kaszy manny
120 ml mleka
2 jaja
50 g masła
3 bułki
50 g suszonych i namoczonych gruszek

Przygotowanie:
Kaszę manną ugotować w mleku, lekko posolić, a następnie schłodzić. Dodać kawałki bułki i pozostałe składniki. Następnie pokroić namoczone gruszki na bardzo małe kawałki i dodać do masy. Całość przyprawić, położyć cienką warstwę masy na wilgotnej ściereczce, zawinąć i gotować w osolonej wodzie, aż zgęstnieje.

Wybrane dla Ciebie
Jest bardzo podobna do jarzynowej, ale tysiąc razy lepsza. Na Boże Narodzenie zachwycę wszystkich pomysłem
Jest bardzo podobna do jarzynowej, ale tysiąc razy lepsza. Na Boże Narodzenie zachwycę wszystkich pomysłem
Lepsza niż z kawiarni. Doskonale rozgrzewa, dodaje energii i poprawia koncentrację
Lepsza niż z kawiarni. Doskonale rozgrzewa, dodaje energii i poprawia koncentrację
Wystarczy dolać pół szklanki do masy. Mielone wychodzą delikatne, pulchne, ale mają chrupką skórkę
Wystarczy dolać pół szklanki do masy. Mielone wychodzą delikatne, pulchne, ale mają chrupką skórkę
Dodaję łyżkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą chrupkie, ale nie piją tłuszczu
Dodaję łyżkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą chrupkie, ale nie piją tłuszczu
Na jarmarku w Białymstoku nawet ciepły kompot ma swoją cenę. Stówka na osobę to minimum
Na jarmarku w Białymstoku nawet ciepły kompot ma swoją cenę. Stówka na osobę to minimum
Nie możesz pić kawy, a potrzebujesz pobudzenia? Te napoje pomogą
Nie możesz pić kawy, a potrzebujesz pobudzenia? Te napoje pomogą
Przegryzam między posiłkami zamiast słodyczy. Trzyma cukier w ryzach, reguluje trawienie
Przegryzam między posiłkami zamiast słodyczy. Trzyma cukier w ryzach, reguluje trawienie
Smażysz kilka razy na tym samym oleju? Ryzyko jest większe, niż myślisz
Smażysz kilka razy na tym samym oleju? Ryzyko jest większe, niż myślisz
Sklepowe mogą się schować. Te batoniki wspierają koncentrację i otulają jelita
Sklepowe mogą się schować. Te batoniki wspierają koncentrację i otulają jelita
Większość nie może nawet na nie patrzeć. Nasi dziadkowie wiedzieli, że to świetne źródło kolagenu
Większość nie może nawet na nie patrzeć. Nasi dziadkowie wiedzieli, że to świetne źródło kolagenu
Pomidory przechowuję w ten sposób. Są jędrne i soczyste nawet przez tydzień
Pomidory przechowuję w ten sposób. Są jędrne i soczyste nawet przez tydzień
Polacy nie zdają sobie sprawy, że popełniają błąd. Chodzi o mandarynki
Polacy nie zdają sobie sprawy, że popełniają błąd. Chodzi o mandarynki
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇