Smacznie i zdrowo. Tani przepis na kotlety z brokułów
Kotlety z brokułów z dodatkiem ryżu i sera to szybki i zarazem łatwy przepis na wegetariański obiad. Gwarantujemy, że ta jarska potrawa będzie nie tylko ciekawą odmianą codziennego jadłospisu, ale także smaczną propozycją na tani, ale i zdrowy obiad. Wyjątkowy smak na każdą kieszeń? Już dziś wypróbuj nasz przepis na wegetariańskie kotlety.
Składniki: 1 szklanka ryżu, 1 łyżka masła, 1 szklanka bulionu,1 jajko, 25 dag żółtego sera, bułka tarta, brokuł, kolendra, kmin, natka pietruszki, olej (do smażenia), sól, pieprz.
Przygotowanie: ryż gotujemy 35 min. Następnie smażymy go na maśle, po czym dodajemy bulion. Brokuł gotujemy max. 10 min, aż będzie półtwardy. Po wyjęciu z wody kroimy go na drobne kawałki. Żółty ser trzemy na tarce na dużych oczkach. W dużym naczyniu mieszamy ryż, drobno pokrojonego brokuła, ser, natkę pietruszki, kolendrę, kmin, sól i pieprz. Z wyrobionej masy formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Kotlety smażymy na oleju. Po usmażeniu warto odsączyć je na ręczniku papierowym.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl