Ser żółty na obiad - proste przepisy
Śniadaniowy klasyk na polskich stołach
Dla wielu osób ser żółty to produkt idealny do niemalże każdego dania. Oto kilka dowodów, że smakuje wyśmienicie w wersji obiadowej.
Dla wielu osób ser żółty to produkt idealny do niemalże każdego dania. Dobrej jakości produkt to świetne źródło pełnowartościowego białka - niezbędnego budulca w naszym organizmie. Ponadto ma dwa razy więcej wapnia niż twaróg, dzięki czemu wzmacnia układ kostny i zęby. Mało kto wie, ale od sera można się uzależnić, a biorąc pod uwagę kaloryczność tego przysmaku, lepiej zachować umiar w jego konsumpcji. Najchętniej jadamy go na śniadanie i to doskonała porcja energii o poranku, ale warto wykorzystać go również w innych przepisach. Oto kilka dowodów, że smakuje wyśmienicie w wersji obiadowej.