Sałatka w stylu toskańskim
Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.
Rodzaj kuchni: | |
Rodzaj diety: |
- 1 woreczek mieszanki sałat z rukolą
- 5 pomidorków koktajlowych
- 5 czerwonych winogron
- 100 g koziego sera
- ½ czerwonej cebuli
- 50 g kiełków jarmużu
Dressing:
- 50 ml Dressingu French marki Eisberg
- sól
Gotową mieszankę sałat ułożyć w miseczce. Warzywa i owoce umyć, cebulę i ser pokroić w kostkę, a pomidorki i winogrona na połówki. Wszystkie składniki połączyć, delikatnie posolić i polać gotowym dressingiem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze