Sajgonki z bananów
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
Rodzaj diety: |
- 4 banany
- 8 arkuszy papieru ryżowego
- olej do smażenia
- do podania: gałki lodów
Banany obieramy, odkrajamy końcówki i kroimy na pół. Do głębokiego talerza wlewamy ok. pół szklanki wody i moczymy każdy arkusz papieru ryżowego przez ok. sekundę z każdej strony.
Papier ryżowy rozkładamy na czystym talerzu. W arkusze zawijamy połówki bananów tak, jak zawija się sajgonki. Każdą bananową sajgonkę smażymy szybko na głębokim tłuszczu do lekkiego zrumienienia. Podajemy z gałkami lodów.
Słodkie sajgonki można oprószyć dodatkowo cukrem pudrem, podawać na podwieczorek lub słodkie drugie śniadanie.
Polecamy w wydaniu internetowym www.tanio-szybko-smacznie.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze