Ryba po grecku Magdy Gessler. Restauratorka zdradziła przepis na pyszne danie
Przepis
Ryba po grecku według rodzinnego przepisu Magdy Gessler to wbrew pozorom bardzo nowoczesny sposób na tradycyjną potrawę świąteczną. Bakłażany i dodatek tabasco sprawiają, że ryba po grecku smakuje niesamowicie.
2.2
(13 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Okazja: |
Składniki
Przepis
- Filety z dorsza skropić sokiem z cytryny i oliwą. Zawinąć w pergamin i ułożyć na blasze do pieczenia.
- Obok dorsza położyć bakłażany, pomidory, paprykę i cebulę. Warzywa powinny być w całości.
- Wstawić wszystko do nagrzanego do 160 stopni Celsjusza piekarnika na około pół godziny.
- Po tym czasie wyjąć blachę z piekarnika, a składniki dania pozostawić do całkowitego ostudzenia.
- Dorsza podzielić na mniejsze kawałki, a warzywa pokroić w kostkę.
- Do warzyw dodać posiekaną natkę pietruszki i tabasco do smaku.
Podawać na zimno z dodatkiem pieczywa.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl:external}
Ryba po grecku Magdy Gessler. Restauratorka zdradziła przepis na pyszne danie
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
5
23
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.