Trwa ładowanie...
d2ub15n
30-12-2020 11:01

Roladki z szynki i korniszonów. Szybka przystawka na imprezę

Przepis

Ten przepis jest genialny w swej prostocie, zwłaszcza, że można go dowolnie modyfikować, tworząc niezliczone kombinacje smakowe. Przystawkę wykonacie bardzo szybko i z pewnością jeszcze szybciej będzie znikać z talerzy.

d2ub15n
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Okazja:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 200 g szynki (np. tradycyjnej polskiej szynki konserwowej lub włoskiej szynki dojrzewającej)
  • 200 g kremowego serka (do szynek dojrzewających najlepiej będzie pasował twarożek kozi)
  • 10 korniszonów
  • 4 marynowane pieczarki
  • 5 marynowanych cebulek
  • 1 łyżka kaparów
Przepis
  • Ogórki należy pokroić w długie, cienkie paseczki i odłożyć na bok.
  • Pieczarki, cebulki i kapary przesiekać bardzo drobno.
  • Kremowy serek przełożyć do miski i dodać posiekane pikle. Wymieszać dokładnie.
  • Rozłożyć plastry wędliny – każdy smarować cienko serem po czym układać na wędlinie po kilka pasków ogórka, a następnie ściśle zwijać, tworząc roladki.
  • Gotowe roladki przełożyć do zamykanego pojemnika i schłodzić w lodówce – co najmniej przez kilka godzin.
  • Przed podaniem roladki podzielić na pół.

Można serwować na półmiskach z sałatą lub na małej kromce chleba, spięte wykałaczką. W wersji wegetariańskiej szynkę wystarczy zastąpić serem lub marynowanymi plastrami selera pokrojonymi na mandolinie.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Roladki z szynki i korniszonów. Szybka przystawka na imprezę
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
1
Share
d2ub15n

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2ub15n
d2ub15n
d2ub15n
d2ub15n
Więcej tematów
d2ub15n