Roladki z kurczaka. Podaj z buraczkami i gotowanymi ziemniakami

Kurczak nie musi być nudny. Możemy go przygotować na wiele sposobów i za każdym razem będzie równie pyszny. Tym razem na obiad proponujemy miękkie i soczyste roladki. Przepis z bloga "zGotowana Paula".

Roladki z kurczaka. Podaj z buraczkami i gotowanymi ziemniakamiRoladki z kurczaka. Podaj z buraczkami i gotowanymi ziemniakami
Paulina Michalak

Składniki

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • suszone pomidory w oleju
  • 1 czerwona cebula
  • Żółty ser
  • wędzony boczek w plastrach
  • 300 ml słodkiej śmietanki
  • garść posiekanego koperku

Przepis

  • Piersi przekroić na pół wzdłuż i rozklepać na cienkie kotlety. Posypać solą i pieprzem.
  • Na środku każdego plastra mięsa położyć plaster sera, 1 suszonego pomidora i plaster cebuli, zwinąć boki do środka i zawinąć w rulon (można sobie pomóc wykałaczkami spinając boki).
  • Każdą roladkę zawinąć w plaster boczku i na mocno rozgrzanej patelni obsmażyć z każdej strony. Następnie wlać śmietankę i dusić około 30 min.
  • Powstały sos doprawić i dodać koperek.
  • Podałam z ziemniakami z wody i buraczkami z chrzanem.
Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja