Trwa ładowanie...
d3u2tb9

Roladki wieprzowe ze szpinakiem. Delikatne, miękkie i soczyste

Przepis

Zamiast zwykłych kotletów schabowych, podaj na obiad roladki ze szpinakiem i serem. Przepis z bloga "Królestwo Garów".

d3u2tb9
2.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Królestwo garów
Źródło: Królestwo garów
Składniki
  • 4 kotlety schabowe
  • 250-300 g oczyszczonych liści szpinaku
  • 1 łyżka masła do szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • gałka muszkatołowa świeżo mielona
  • pieprz świeżo mielony
  • sól
  • 100 g wiórków mozzarelli
  • 2 jajka
  • mąka do oprószenia mięsa
  • bułka tarta
  • masło klarowane do smażenia
Przepis
  • Liście szpinaku umyć, osuszyć.
  • Na głębokiej patelni rozpuścić masło, dodać rozgnieciony czosnek i startą gałkę muszkatołową a następnie wrzucić szpinak. Oprószyć solą. Chwilę dusić mieszając. Odstawić do ostudzenia.
  • Kotlety roztłuc, oprószyć solą i pieprzem.
  • Na kotlecie ułożyć trochę szpinaku, posypać go mozzarellą.
  • Zwinąć roladkę.
  • Jajka rozmącić w głębokim talerzu.
  • Bułkę tartą wysypać na duży talerz.
  • Kotlety oprószyć mąką, zanurzyć w rozmąconym jajku a następnie w bułce tartej.
  • Panierkę przycisnąć dłonią i odłożyć roladki na mniej więcej ½ godziny.
  • Smażyć na klarowanym maśle, na rumiano ze wszystkich stron.
  • Obsmażone roladki ułożyć na blasze wyłożonej papierem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 10 minut.
Roladki wieprzowe ze szpinakiem. Delikatne, miękkie i soczyste
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d3u2tb9
d3u2tb9
d3u2tb9
d3u2tb9
d3u2tb9
Więcej tematów
d3u2tb9