Raviolo z surowym żółtkiem, kaszą i twarogiem. Pierogi zero waste
Sposób na pyszne danie i mały kulinarny recykling, czyli wersja raviolo prosto z bloga "Ugotowane-pozamiatane".
Kamila Tokarska
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia włoska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
- Ciasto jak na pierogi - 2 duże kółka wycięte miseczką lub dużym kubkiem (przepis tutaj)Farsz:
- 2 łyżki twarogu wymieszane z 2 łyżkami ugotowanej kaszy gryczanej
- szczypiorek
- szczypta świeżo zmielonego pieprzu
- surowe żółtko
Przepis
Kółko z ciasta na pierogi układamy na podsypanym mąką blacie. Układamy na nim kopczyk z farszu z wymieszanych razem twarogu, kaszy, szczypiorku i pieprzu tak, żeby zostawić brzegi wolne. W farszu robimy wgłębienie wielkości żółtka i wbijamy w nie żółtko. Zalepiamy 2 kółkiem z ciasta, przykładając je od góry i zlepiając brzegi. Gotujemy w gotującej się wodzie 2 minuty od wypłynięcia pieroga na wierzch. Podajemy od razu.
Zobacz także: pyszna domowa chałka
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl