WAŻNE
TERAZ

Było spotkanie KOWR z Wielgomasem. Ujawniamy notatkę

Pysznie i naturalnie – Przepis na bombowo witaminowy deser z banana, nektaryny i kiwi z dodatkiem chrupiących puffingowanych owoców

Obraz

Składniki

  • Składniki na 3 porcje
  • • 3 banany
  • • 3 kiwi
  • • 2 nektaryny
  • • Opakowanie puffingowanych BIO bananów Puffins
  • • 200 g naturalnego serka homogenizowanego lub gęstego jogurtu naturalnego
  • • Łyżka miodu (opcjonalnie)

Przepis

Przygotowanie
Nektaryny umyć, usunąć pestki i pokroić na części. Banany obrać ze skórek, pokroić na części i 2 z nich zblendować razem z nektarynami na aksamitny krem. Kiwi obrać ze skórek, pokroić na części i także zblendować razem z pozostałym bananem. Serek dokładnie wymieszać z miodem - miód jest dodatkiem dla osób lubiących bardzo słodkie desery, więc dodajemy go opcjonalnie. Do ozdobnych pucharków, słoiczków lub szklanek delikatnie nakładać kolejno warstwy: mus z banana i nektaryny, serek, na serek ułożyć puffingowane banany, następnie położyć warstwę musu z kiwi i banana, serek, puffingowane banany, mus bananowo-nektarynowy i na wierzch kilka puffingowanych bananów dla ozdoby. Banany Puffingowane* - czyli suszone nowoczesną metodą puffingu - w podciśnieniu, w temperaturze poniżej 40 stopni. W odróżnieniu od tradycyjnego, powszechnie stosowanego w przemyśle spożywczym suszenia konwekcyjnego, zachodzącego w wysokiej temperaturze, zubażającej otrzymywany susz poprzez wyniszczenie cennych składników i witamin, puffing
jest bezpieczny i pozwala na zachowanie pełnego bogactwa naturalnych składników i cennych witamin znajdujących się w owocach. Porada: Musy można delikatnie wlewać bezpośrednio z naczynia, serek nakładamy łyżką. Opcjonalnie zamiast jogurtu naturalnego można użyć smakowy wg swoich własnych upodobań np. biszkoptowy, waniliowy czy straciatella.
Gotowe! Smacznego! Puffins.co

Wybrane dla Ciebie
Nie pij tej kawy od razu po posiłku. Możesz mieć spore problemy zdrowotne
Nie pij tej kawy od razu po posiłku. Możesz mieć spore problemy zdrowotne
Wcale nie kurczak, kaczka czy szponder. Ewa Wachowicz gotuje rosół na innym mięsie
Wcale nie kurczak, kaczka czy szponder. Ewa Wachowicz gotuje rosół na innym mięsie
Polskie mamy wciąż podają dzieciom, a w Danii już dawno zakazano. Rujnuje jelita
Polskie mamy wciąż podają dzieciom, a w Danii już dawno zakazano. Rujnuje jelita
Wyglądają jak buraki, a smakują jak zwykłe ziemniaki. Dziś jest dobry moment, by kupić je na zapas
Wyglądają jak buraki, a smakują jak zwykłe ziemniaki. Dziś jest dobry moment, by kupić je na zapas
Na Wszystkich Świętych piekę aromatyczną szynkę. Jest mięciutka, soczysta i rozpada się pod widelcem
Na Wszystkich Świętych piekę aromatyczną szynkę. Jest mięciutka, soczysta i rozpada się pod widelcem
Do bigosu na 1 listopada dodaję 2 łyżki. Cudownie podbijają smak i nadają mu głębi
Do bigosu na 1 listopada dodaję 2 łyżki. Cudownie podbijają smak i nadają mu głębi
U nas wciąż mało popularne. Wzmacniają kości, poprawiają koncentrację, a jelita działają jak należy
U nas wciąż mało popularne. Wzmacniają kości, poprawiają koncentrację, a jelita działają jak należy
Wiele osób pije do obfitego obiadu. Czy faktycznie pomaga na trawienie?
Wiele osób pije do obfitego obiadu. Czy faktycznie pomaga na trawienie?
Pierwszy raz spróbowałem we Włoszech. Polowanie na promocję na to ciasto to już moja tradycja
Pierwszy raz spróbowałem we Włoszech. Polowanie na promocję na to ciasto to już moja tradycja
Marchewka jednak nie dla każdego. Oto kto powinien jej unikać
Marchewka jednak nie dla każdego. Oto kto powinien jej unikać
To najgorsze mleko do kawy. Obciąża trzustkę, zwiększa ryzyko nadwagi i chorób serca
To najgorsze mleko do kawy. Obciąża trzustkę, zwiększa ryzyko nadwagi i chorób serca
Śniadanie na mieście w najlepszych cenach. Trwa festiwal dla fanów śniadań na bogato
Śniadanie na mieście w najlepszych cenach. Trwa festiwal dla fanów śniadań na bogato