Pyszne hot-dogi z pastą z avokado
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- 2 podłużne bułki pełnoziarniste
- 2 parówki Paryżanki ZM Pekpol
- mała papryczka chilli
- ½ awokado
- 50 g twarogu chudego
- ½ pomidora
- ½ ząbka czosnku
- sól, pieprz
Awokado rozdrobnić widelcem razem z twarogiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem. Bułki przeciąć na pół i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 3 minuty. Parówki podgrzać w wodzie lub podgrillować i ułożyć w bułkach razem z pastą z awokado i posiekanymi w kostkę pomidorami. Na wierzchu ułożyć pokrojoną papryczkę. Smacznego!
Przepis dodał użytkownik gastrosfera
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze