Trwa ładowanie...

Pyszna wiosenna tarta w dwóch wydaniach

Przepisy prezentuje Artur Moroz.

dh1wj8n
dh1wj8n

Tarta to danie wielofunkcyjne. Możemy przygotować je zarówno na słodko, jak i na słono. Wystarczy do ciasta dodać ulubione dodatki. Artur Moroz zaprezentowała przepis na tartę z łososiem wędzonym i szparagami oraz tartę z botwinką, ogórkiem, czosnkiem i boczkiem.

Tarta z łososiem wędzonym i szparagami
Składniki:
4 szt. szparagów
100 ml śmietany 30 proc.
50 g ricotta
2 jajka
Ciasto francuskie (arkusz)

Tarta wiosenna
Składniki:
1 pęczek botwiny
1 ogórek
1 ząbek czosnku
Pęczek kopru, sól, pieprz
100 g boczku
100 ml śmietany
2 jajka

dh1wj8n
dh1wj8n
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dh1wj8n
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj