PUSZYSTY OMLET Z JOGURTEM NATURALNYM, BANANEM I KIWI
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
- • 3 jajka
- • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- • 1 łyżeczka cukru wanilinowego*
- • 1 łyżeczka brązowego cukru
- • 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego
- • 1 banan
- • 1 kiwi
- • kilka kropel oleju rzepakowego rafinowanego
1. Oddziel żółtka od białek. Utrzyj żółtka z brązowym cukrem, cukrem wanilinowym i proszkiem do pieczenia na gładką masę.
2. W osobnej misce ubij pianę z białek, aż będzie sztywna. Powoli dodawaj pianę i delikatnie mieszaj z utartymi żółtkami.
3. Wlej masę na rozgrzaną patelnię z olejem rzepakowym i smaż na wolnym ogniu przez 1,5 minuty. Obróć na drugą stronę i smaż jeszcze przez minutę.
4. Obierz i pokrój owoce. Posmaruj omlet gęstym jogurtem naturalnym, a na wierzchu udekoruj owocami.
Przepis dodał użytkownik Żyj smacznie i zdrowo
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze