Trwa ładowanie...
d1fkiy7

Przepis na proste kotlety jajeczne. Posmakują nawet niejadkom

Przepis

Pyszne kotlety jajeczne w prostym przepisie. Do masy możemy dodać koperek lub pietruszkę. Kotlety jajeczne świetnie smakują z frytkami i surówką. Doskonale będą się też komponować z sosem pieczarkowym. Przepis z bloga "Di bloguje".

d1fkiy7
2.3
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Rodzaj diety:
Di bloguje
Źródło: Di bloguje
Składniki
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 jajko świeże
  • 1 cebula mała
  • 1 bułka + mleko do namoczenia
  • 1-2 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz

Dodatkowo:

  • bułka tarta
  • olej do smażenia
Przepis
  • Cebulę pokroić w kostkę i zarumienić na niewielkiej ilości oleju.
  • Jajka ugotowane na twardo drobno posiekać lub zmielić za pomocą maszynki/blendera.
  • Do rozdrobnionych jajek dodać cebulę, bułkę namoczoną i odciśniętą z mleka oraz świeże jajko.
  • Całość dokładnie wyrobić i doprawić do smaku.
  • W przypadku, gdy masa będzie za luźna - należy dosypać odrobinę bułki tartej.
  • Z powstałej masy uformować okrągłe kotleciki.
  • Każdy kotlet obtoczyć w bułce tartej i ułożyć na patelni z rozgrzanym olejem.
  • Smażyć na rumiano z obu stron. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Przepis na proste kotlety jajeczne. Posmakują nawet niejadkom
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
Share
d1fkiy7
d1fkiy7
d1fkiy7
d1fkiy7
d1fkiy7
Więcej tematów
d1fkiy7