Przepis na proste kotlety jajeczne. Posmakują nawet niejadkom

Pyszne kotlety jajeczne w prostym przepisie. Do masy możemy dodać koperek lub pietruszkę. Kotlety jajeczne świetnie smakują z frytkami i surówką. Doskonale będą się też komponować z sosem pieczarkowym. Przepis z bloga "Di bloguje".

Przepis na proste kotlety jajeczne. Posmakują nawet niejadkomPrzepis na proste kotlety jajeczne. Posmakują nawet niejadkom

Składniki

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 jajko świeże
  • 1 cebula mała
  • 1 bułka + mleko do namoczenia
  • 1-2 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz

Dodatkowo:

  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Przepis

  • Cebulę pokroić w kostkę i zarumienić na niewielkiej ilości oleju.
  • Jajka ugotowane na twardo drobno posiekać lub zmielić za pomocą maszynki/blendera.
  • Do rozdrobnionych jajek dodać cebulę, bułkę namoczoną i odciśniętą z mleka oraz świeże jajko.
  • Całość dokładnie wyrobić i doprawić do smaku.
  • W przypadku, gdy masa będzie za luźna - należy dosypać odrobinę bułki tartej.
  • Z powstałej masy uformować okrągłe kotleciki.
  • Każdy kotlet obtoczyć w bułce tartej i ułożyć na patelni z rozgrzanym olejem.
  • Smażyć na rumiano z obu stron. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja