Przepis na proste kotlety jajeczne. Posmakują nawet niejadkom
Pyszne kotlety jajeczne w prostym przepisie. Do masy możemy dodać koperek lub pietruszkę. Kotlety jajeczne świetnie smakują z frytkami i surówką. Doskonale będą się też komponować z sosem pieczarkowym. Przepis z bloga "Di bloguje".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Rodzaj diety: |
Dodatkowo:
- bułka tarta
- olej do smażenia
- Cebulę pokroić w kostkę i zarumienić na niewielkiej ilości oleju.
- Jajka ugotowane na twardo drobno posiekać lub zmielić za pomocą maszynki/blendera.
- Do rozdrobnionych jajek dodać cebulę, bułkę namoczoną i odciśniętą z mleka oraz świeże jajko.
- Całość dokładnie wyrobić i doprawić do smaku.
- W przypadku, gdy masa będzie za luźna - należy dosypać odrobinę bułki tartej.
- Z powstałej masy uformować okrągłe kotleciki.
- Każdy kotlet obtoczyć w bułce tartej i ułożyć na patelni z rozgrzanym olejem.
- Smażyć na rumiano z obu stron. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze