Prosty łosoś na chipsach z ziemniaka
Łosoś należy do ryb, które nie wymagają wymyślnych przypraw czy dodatków. Oprószony sola i pieprzem, a następnie usmażony i podany z domowymi chipsami z młodych ziemniaków, będzie pyszną propozycją na rodzinny obiad.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- 3 filety z łososia bez skóry
- 1 cytryna
- 6 młodych ziemniaków
- oliwa
- olej
- sól i pieprz
Filety z łososia oprószamy solą i pieprzem. Ziemniaki obieramy i kroimy na cienkie plastry. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy partiami chipsy na złoty kolor.
Na drugiej patelni smażymy łososia. Całość wykładamy na talerz i podajemy z ćwiartkami cytryny. Owoc najlepiej wcześniej sparzyć wrzątkiem.
Zobacz także: jednogarnkowe pyszności z makaronu i sera
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze