Prosty deser z płatkami, serem i czekoladą
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
Okazja: |
- 80 g sera białego trzykrotnie mielonego
- 80 g masła orzechowego
- 50 g cukru pudru
- 1/2 szklanki płatków pszennych z otrębami
- 50 g czekolady mlecznej
Czekoladę roztapiamy, dodajemy połowę płatków, dokładnie mieszamy. Ser biały miksujemy z cukrem pudrem i masłem orzechowym, chłodzimy. Do słoiczka dajemy porcję płatków z czekoladą, na to warstwa kremu orzechowego, kolejno płatki bez dodatku czekolady - czynność powtarzamy do wykończenia składników. Podajemy mocno schłodzone!
Przepis poleca autorka bloga Ostra na Słodko, współpracująca z marką Lubella.
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze