Trwa ładowanie...
d2bfkj1
d2bfkj1

Propozycja na lato - salatka z jajek ze szparagami i awokado

Przepis

Autorka bloga "Królestwo Garów" proponuje letnią sałatkę z jajkiem, szparagami i awokado. Danie sprawdzi się zarówno podczas eleganckiego przyjęcia, jak i na niezobowiązującej imprezie pod chmurką.

Oceń jako pierwszy:
d2bfkj1
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Propozycja na lato -  salatka z jajek ze szparagami i awokado
Królestwo garów
Propozycja na lato - salatka z jajek ze szparagami i awokado
Składniki
  • 1 awokado,
  • sok z limonki,
  • jajka ugotowane na twardo,
  • zielone szparagi,
  • olej rzepakowy,
  • sól,
  • cukier
Przepis

Awokado przekroić wzdłuż na pół, przekręcić, rozdzielić połówki. Łyżeczką wyjąć miąższ. Dodać sok z limonki, 3 łyżki oleju rzepakowego i zmiksować. Doprawić do smaku solą i cukrem.

Szparagi umyć, odłamać końce. Pokroić w skośne plasterki.
Jajka obrać, pokroić na ćwiartki lub ósemki.
Jajka i szparagi ułożyć w misce, przybrać "majonezem" z awokado.

d2bfkj1
Propozycja na lato - salatka z jajek ze szparagami i awokado
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d2bfkj1
d2bfkj1

d2bfkj1
d2bfkj1
d2bfkj1