Trwa ładowanie...
dxs5gdh

Propozycja na lato - salatka z jajek ze szparagami i awokado

Przepis

Autorka bloga "Królestwo Garów" proponuje letnią sałatkę z jajkiem, szparagami i awokado. Danie sprawdzi się zarówno podczas eleganckiego przyjęcia, jak i na niezobowiązującej imprezie pod chmurką.

dxs5gdh
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Królestwo garów
Źródło: Królestwo garów
Składniki
  • 1 awokado,
  • sok z limonki,
  • jajka ugotowane na twardo,
  • zielone szparagi,
  • olej rzepakowy,
  • sól,
  • cukier
Przepis

Awokado przekroić wzdłuż na pół, przekręcić, rozdzielić połówki. Łyżeczką wyjąć miąższ. Dodać sok z limonki, 3 łyżki oleju rzepakowego i zmiksować. Doprawić do smaku solą i cukrem.

Szparagi umyć, odłamać końce. Pokroić w skośne plasterki.
Jajka obrać, pokroić na ćwiartki lub ósemki.
Jajka i szparagi ułożyć w misce, przybrać "majonezem" z awokado.

Propozycja na lato - salatka z jajek ze szparagami i awokado
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
dxs5gdh

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dxs5gdh
dxs5gdh
dxs5gdh
dxs5gdh
Więcej tematów
dxs5gdh