WP

Propozycja na lato - salatka z jajek ze szparagami i awokado - Przepis

Trwa ładowanie...
Sałatka z zielonych szparagów. Królestwo garów
Podziel się

Autorka bloga "Królestwo Garów" proponuje letnią sałatkę z jajkiem, szparagami i awokado. Danie sprawdzi się zarówno podczas eleganckiego przyjęcia, jak i na niezobowiązującej imprezie pod chmurką.

Składniki
  • 1 awokado,
  • sok z limonki,
  • jajka ugotowane na twardo,
  • zielone szparagi,
  • olej rzepakowy,
  • sól,
  • cukier
Przepis

Awokado przekroić wzdłuż na pół, przekręcić, rozdzielić połówki. Łyżeczką wyjąć miąższ. Dodać sok z limonki, 3 łyżki oleju rzepakowego i zmiksować. Doprawić do smaku solą i cukrem.

Szparagi umyć, odłamać końce. Pokroić w skośne plasterki.
Jajka obrać, pokroić na ćwiartki lub ósemki.
Jajka i szparagi ułożyć w misce, przybrać "majonezem" z awokado.

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP
WP