Placuszki z piersi kurczaka. Pyszne i proste
Te placuszki to doskonała propozycja na obiad. Są proste do przygotowania, efektownie się prezentują i doskonale smakują. Możecie podać je np. z ryżem, ziemniaczanym puree lub frytkami. Do tego surówka z sezonowych warzyw. Pycha!
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Piersi z kurczaka pokroić w paseczki i kostkę około 1 cm.
- Jajka roztrzepać z mąką ziemniaczaną, dodać sól i pieprz do smaku. Dodać do tego pokrojone filety i odstawić na chwilę.
- Na łyżce oleju zeszklić cebulkę pokrojoną w kostkę, pieczarki i paprykę. Wszystko razem wymieszać, łącznie z serem żółtym.
- Kłaść łyżką na patelnię i piec dokładnie tak jak placki ziemniaczane.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl