Trwa ładowanie...
d1ys2j2
18-05-2015 10:24

Pieczony łosoś z migdałami i serem

Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
d1ys2j2
Składniki
  • • Duży filet z łososia (bez skóry i ości)
  • • 2 łyżki płatków migdałowych Bakalland
  • • 50 g sera żółtego
  • • Sól morska i czarny pieprz do smaku
Przepis

Filet z łososia umyć, przekroić na cztery części i położyć na lekko posmarowanej oliwą folii aluminiowej. Doprawić rybę solą i pieprzem, a następnie posypać startym żółtym serem i płatkami migdałowymi. Piec przez 20-25 minut, w piekarniku rozgrzanym na 180 C. Aby migdały lekko się podprażyły folię aluminiową należy rozchylić ok. 8 min przed końcem pieczenia.

Przepis dodał użytkownik Joanna

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1ys2j2
d1ys2j2
d1ys2j2
Więcej tematów
d1ys2j2