Trwa ładowanie...
d13khni
18-05-2015 10:24

Pieczony łosoś z migdałami i serem

Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
d13khni
Składniki
  • • Duży filet z łososia (bez skóry i ości)
  • • 2 łyżki płatków migdałowych Bakalland
  • • 50 g sera żółtego
  • • Sól morska i czarny pieprz do smaku
Przepis

Filet z łososia umyć, przekroić na cztery części i położyć na lekko posmarowanej oliwą folii aluminiowej. Doprawić rybę solą i pieprzem, a następnie posypać startym żółtym serem i płatkami migdałowymi. Piec przez 20-25 minut, w piekarniku rozgrzanym na 180 C. Aby migdały lekko się podprażyły folię aluminiową należy rozchylić ok. 8 min przed końcem pieczenia.

Przepis dodał użytkownik Joanna

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d13khni
d13khni
d13khni
Więcej tematów
d13khni

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj