Trwa ładowanie...
d2ub15n
07-08-2017 19:12

Paluszki mozzarelli w pikantnej panierce. Chrupiące i pyszne

Przepis

Mozzarella to ser, który obowiązkowo musi znaleźć się w sałatce caprese, ale równie pysznie będzie smakować jako panierowana przystawka. Paluszki w pikantnej skorupce podane z sosami sprawdzą się jako przekąska na przyjęcia, grilla lub do meczu.

d2ub15n
3.8
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

iStock
Źródło: iStock
Składniki

2 podłużne kawałki mozzarelli w zalewie
2 jajka
3/4 szklanki bułki tartej
pół łyżeczki słodkiej papryki
pół łyżeczki ostrej papryki
mała szczypta soli
mała szczypta pieprzu
olej do smażenia

Przepis

Mozzarellę kroimy w podłużne paski. Jajka rozbijamy na głęboki talerz i rozmącamy. Do drugiego naczynia wsypujemy bułkę tartą i łączymy z przyprawami. Kawałki mozzarelli zanurzamy w jajku, a następnie dokładnie obtaczamy w doprawionej bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym, dość głębokim tłuszczu. Usmażone na złoto wykładamy na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Podajemy z ulubionymi sosami.

Paluszki mozzarelli w pikantnej panierce. Chrupiące i pyszne
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

10
Share
d2ub15n

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2ub15n
d2ub15n
d2ub15n
d2ub15n
Więcej tematów
d2ub15n