Trwa ładowanie...

Olga Frycz gotuje risotto. Aktorka podzieliła się przepisem

Olga Frycz ostatnio rozsmakowała się w risotto. W końcu w dobie pandemii częściej i chętniej eksperymentujemy w kuchni. Aktorka wyjaśniła fanom, jak je przygotować. Co najważniejsze, to bardzo prosty i szybki przepis.

Olga Frycz gotuje risotto. Aktorka podzieliła się przepisemŹródło: ONS
d39byjw
d39byjw

Od kilku lat Olga Frycz postanowiła spełniać się przede wszystkim jako matka i instagramerka. Aktorka odsunęła grę w serialach czy teatrze na drugi plan i każdego dnia raczy swoich fanów dawką nowego contentu w mediach społecznościowych.

Risotto wg Olgi Frycz

W trakcie przesiadywania w domu z powodu pandemii koronawirusa Olga Frycz odkryła przepis na danie, który sama nazywa jej "najwybitniejszym" w ostatnim czasie. Mowa o kremowym risotto.

Składniki:

  • opakowanie ryżu
  • cebula
  • czosnek
  • podgrzybki
  • masło
  • śmietana 30 proc.
  • parmezan
  • pietruszka
  • sól i pieprz
  • opcjonalnie szafran

Olga Frycz dokładnie opisała, w jaki sposób należy przygotować risotto.

d39byjw

"W nieco głębszej patelni rozpuść masło, a następnie podsmaż na nim pora, cebulę i czosnek. Kolejnym krokiem jest dodanie do warzyw podgrzybków, przykrycie naczynia i podduszenie wszystkich składników pod przykryciem. Później dodaj jeszcze trochę masła i dosyp ryżu. Dodaj odpowiednią ilość wody i poczekaj, aż ryż ją wypije. Wtedy posiekaj natkę pietruszki i wsyp ją do gotującej się potrawy" – tłumaczy.

"Dolej jeszcze trochę wody i obserwuj ryż, mieszając cały czas wszystkie składniki. Odczekaj kilka minut i dodaj śmietanę oraz szafran. Podduś jeszcze trochę danie. Na koniec przypraw solą i pieprzem, dokładnie zamieszaj i podawaj ze startym parmezanem" – dodaje. Skusicie się i wypróbujecie jej przepis?

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

d39byjw
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d39byjw
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj