Olga Frycz gotuje risotto. Aktorka podzieliła się przepisem
Olga Frycz ostatnio rozsmakowała się w risotto. W końcu w dobie pandemii częściej i chętniej eksperymentujemy w kuchni. Aktorka wyjaśniła fanom, jak je przygotować. Co najważniejsze, to bardzo prosty i szybki przepis.
Od kilku lat Olga Frycz postanowiła spełniać się przede wszystkim jako matka i instagramerka. Aktorka odsunęła grę w serialach czy teatrze na drugi plan i każdego dnia raczy swoich fanów dawką nowego contentu w mediach społecznościowych.
Risotto wg Olgi Frycz
W trakcie przesiadywania w domu z powodu pandemii koronawirusa Olga Frycz odkryła przepis na danie, który sama nazywa jej "najwybitniejszym" w ostatnim czasie. Mowa o kremowym risotto.
Składniki:
- opakowanie ryżu
- cebula
- czosnek
- podgrzybki
- masło
- śmietana 30 proc.
- parmezan
- pietruszka
- sól i pieprz
- opcjonalnie szafran
Olga Frycz dokładnie opisała, w jaki sposób należy przygotować risotto.
"W nieco głębszej patelni rozpuść masło, a następnie podsmaż na nim pora, cebulę i czosnek. Kolejnym krokiem jest dodanie do warzyw podgrzybków, przykrycie naczynia i podduszenie wszystkich składników pod przykryciem. Później dodaj jeszcze trochę masła i dosyp ryżu. Dodaj odpowiednią ilość wody i poczekaj, aż ryż ją wypije. Wtedy posiekaj natkę pietruszki i wsyp ją do gotującej się potrawy" – tłumaczy.
"Dolej jeszcze trochę wody i obserwuj ryż, mieszając cały czas wszystkie składniki. Odczekaj kilka minut i dodaj śmietanę oraz szafran. Podduś jeszcze trochę danie. Na koniec przypraw solą i pieprzem, dokładnie zamieszaj i podawaj ze startym parmezanem" – dodaje. Skusicie się i wypróbujecie jej przepis?
Trwa ładowanie wpisu: instagram
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl