Nie tylko na grilla. Smakowite szaszłyki, które zrobisz w piekarniku
Szukacie pomysłu na obiad lub kolację? Dobrze trafiliście. Tym razem mamy dla was propozycję, by przygotować szaszłyki z faszerowanymi papryczkami. Przepis dostaliśmy od autorki bloga "Kulinarna chwila" na dziejesiewp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Dania mięsne
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą, papryką oraz majerankiem, wsypujemy bułkę tartą i wyrabiamy mięso.
- Papryczki kroimy na 3 części i usuwamy nasiona.
- Każdą część papryczki nadziewamy mięsem.
- Cebulę obieramy, kroimy w krążki, ogórki kroimy w plasterki.
- Ziemniaki obieramy i również kroimy w grubsze plastry, solimy.
- Wszystkie składniki nadziewamy na przemian na patyczek do szaszłyków.
- Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180 st. C.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl