Nie tylko na grilla. Smakowite szaszłyki, które zrobisz w piekarniku
Szukacie pomysłu na obiad lub kolację? Dobrze trafiliście. Tym razem mamy dla was propozycję, by przygotować szaszłyki z faszerowanymi papryczkami. Przepis dostaliśmy od autorki bloga "Kulinarna chwila" na dziejesiewp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4-6 |
- Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą, papryką oraz majerankiem, wsypujemy bułkę tartą i wyrabiamy mięso.
- Papryczki kroimy na 3 części i usuwamy nasiona.
- Każdą część papryczki nadziewamy mięsem.
- Cebulę obieramy, kroimy w krążki, ogórki kroimy w plasterki.
- Ziemniaki obieramy i również kroimy w grubsze plastry, solimy.
- Wszystkie składniki nadziewamy na przemian na patyczek do szaszłyków.
- Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180 st. C.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze