Naleśnikowa serowa quesadillas. Pyszności na obiad lub przekąskę
Naleśniki to potrawa, której prawie żaden Polak nie odmówi. Uwielbiamy je na słodko, ale chętnie jemy także w wersji wytrawnej. W połączeniu z serem i zapieczone jak quesadillas będą pyszną propozycją na obiad lub przekąskę. Prosto i bez kombinowania!
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
*Naleśniki: *
- 1 szklanka mąki pszennej
- 100 g sera żółtego Radamer
- 2 jajka
- 1,5 szklanki wody
- odrobina soli
Farsz:
- 200 g sera żółtego gouda Serenada
- 100 g kukurydzy
- 100 g czerwonej fasoli
- 150 g pieczonego filetu z kurczaka
Zaczynamy od przygotowania naleśników. Do mąki dodajemy starty ser, jajka, wodę oraz szczyptę soli i odrobinę oleju. Smażymy duże, grubsze naleśniki.
Naleśniki obficie posypujemy startym serem, układamy kawałki pieczonego kurczaka, warzywa i jeszcze raz posypujemy serem. Przykrywamy drugim naleśnikiem, dociskamy i smażymy na delikatnie natłuszczonej patelni (z dwóch stron) - tak, by ser się roztopił.
Przepis poleca Sylwia Ładyga, ambasadorka marki Serenada, autorka bloga "Ostra na Słodko" i uczestniczka V edycji programu "Masterchef".
Zobacz także wideo: prosty test, jak sprawdzić, czy jajko jest świeże
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze